Toepassingenmatrix

Bent u ook geïnteresseerd in een kWh-prijs vanaf € 0,01? Dat is géén tikfout, één cent! Zie de berekening waarin energie uit een Energiedak® wordt vergeleken met een zonnepaneel, een m3 gas en het stopcontact.

Ook de particulier met duurzaamheidsplannen kan bij ons terecht. Al in 2010 werkten we mee aan het eerste energieproducerende gebouw en sindsdien hebben we onze kennis natuurlijk alleen maar vergroot. Door slimme samenwerkingen met kennispartners zijn we in staat voor elke particuliere woning een maatwerk advies te leveren tegen minimale kosten. 

Met onze partners Urgenda en In2ecobuildings bieden we relatief goedkope oplossingen. 

We hebben een reeks aan kleinschalige, goedkope en uiterst effectieve varianten ontwikkeld, speciaal voor de particuliere markt. Zie hiervoor onder Producten/Multi Energy Panel of Producten/Kant&Klaar-pakket.

De Energiedak® toepassingenmatrix hebben wij opgesteld om het u iets makkelijker te maken. Het betreft dan zowel het type gebouw en de wijze waarop het Energiedak® wordt ingepast in de gehele klimaatinstallatie.

Energiedak® toepassingenmatrix

  • Concept 1 Energiedak® met open bronnen
  • Concept 2 Energiedak® met gesloten bodemwisselaars
  • Concept 3 Energiedak® met korte termijn opslag
  • Concept 4 Energiedak® voor voorverwarming tapwater
  • Concept 5 Energiedak® voor proceswarmte / -koeling (bijv. datacenters)
  • Concept 6 Energiedak® voor warmtelevering zwembaden

In de meeste gevallen zal sprake zijn van een combinatie van toepassingen, bijvoorbeeld een Energiedak® voor een sauna met warmtelevering aan de vloeren, het zwembad en de douches en dat tegelijkertijd in de koelbehoefte voor de kantineruimte voorziet. Of wat dacht u van de Duurzame Airco: een combinatie van gesloten bodemwisselaars en Energiedak® voor de 24-uurs procesmatige koeling van datacenters!

Vele varianten zijn denkbaar en vaker toe te passen dan u op het eerste gezicht zou denken. Wij denken graag en veelal op creatieve wijze met u mee.

Een CO2-neutrale website dankzij Protagonist