Toepassingenmatrix

Bent u ook geïnteresseerd in een kWh-prijs vanaf € 0,01? Dat is géén tikfout, één cent! Zie de berekening waarin energie uit een Energiedak® wordt vergeleken met een zonnepaneel, een m3 gas en het stopcontact.

Ook de particulier met duurzaamheidsplannen kan bij ons terecht. Al in 2010 werkten we mee aan het eerste energieproducerende gebouw en sindsdien hebben we onze kennis natuurlijk alleen maar vergroot. Door slimme samenwerkingen met kennispartners zijn we in staat voor elke particuliere woning een maatwerk advies te leveren tegen minimale kosten. Op verschillende manieren kunnen wij uw duurzaamheidswensen op woongebied vervullen. Wij maken onderscheid tussen passief en actief verduurzamen.

Passief kiest meer de kant van de gebouwschil (isoleren van wanden en dak, aanpassen van kozijnen en beglazing). Wij bieden deze route via het consortium Klimaatschil. Onze oplossingen worden al toegepast in het overheidsprogramma Stroomversnelling.

Aan de actieve kant wordt een meer installatietechnische invalshoek gekozen. Met onze partners Urgenda en In2ecobuildings bieden we relatief goedkope oplossingen. U kunt daar zelf veel in betekenen door allerlei kenmerken van uw eigen woning in te voeren in een online tool, de APP-energiescan. Hoe meer u invult, hoe beter, want wie kent uw woning nu beter dan uzelf! Een tweede online programma, de energieverbruiksmodule, stelt u in staat uw huidige woning in te voeren en het effect te zien van aanpassingen. Bijvoorbeeld het vervangen van de gaskookplaat voor inductie. Of het isoleren van de spouw. Het programma toont direct de besparing in m3 gas, kWh en in euro’s.

Deze tools zijn gratis beschikbaar via onze samenwerkingspartner In2ecobuildings maar we stellen het natuurlijk bijzonder op prijs als u later, bij de investeringskeuze, nog aan ons terugdenkt.

We hebben een reeks aan kleinschalige, goedkope en uiterst effectieve varianten ontwikkeld, speciaal voor de particuliere markt. Zie hiervoor onder Producten/Multi Energy Panel of Producten/Kant&Klaar-pakket.

De Energiedak® toepassingenmatrix hebben wij opgesteld om het u iets makkelijker te maken. Het betreft dan zowel het type gebouw en de wijze waarop het Energiedak® wordt ingepast in de gehele klimaatinstallatie.

Energiedak® toepassingenmatrix

  • Concept 1 Energiedak® met open bronnen
  • Concept 2 Energiedak® met gesloten bodemwisselaars
  • Concept 3 Energiedak® met korte termijn opslag
  • Concept 4 Energiedak® voor voorverwarming tapwater
  • Concept 5 Energiedak® voor proceswarmte / -koeling (bijv. datacenters)
  • Concept 6 Energiedak® voor warmtelevering zwembaden

In de meeste gevallen zal sprake zijn van een combinatie van toepassingen, bijvoorbeeld een Energiedak® voor een sauna met warmtelevering aan de vloeren, het zwembad en de douches en dat tegelijkertijd in de koelbehoefte voor de kantineruimte voorziet. Of wat dacht u van de Duurzame Airco: een combinatie van gesloten bodemwisselaars en Energiedak® voor de 24-uurs procesmatige koeling van datacenters!

Vele varianten zijn denkbaar en vaker toe te passen dan u op het eerste gezicht zou denken. Wij denken graag en veelal op creatieve wijze met u mee.

Een CO2-neutrale website dankzij Protagonist