Projecten

U vindt hier een greep uit de gerealiseerde projecten met het Energiedak®. Regelmatig voegen wij nieuwe projecten toe, waarin een Energiedak® is opgenomen. Klik op de projectafbeelding voor achtergronden en extra informatie.

 • Eerste Energiekap gerealiseerd Oirschot

  De Energiekap is een Energiedak-plus, maar dan op een schuin dak. Dat heeft nogal wat consequenties voor het maakproces.... Lees meer »
 • CASA woning van TU/e Team CASA Brainport Smart District

  Realizing a Comfortable, Affordable and Sustainable Alternative for housing in the Netherlands... Lees meer »
 • Woning LINQ van TU/e Team VIRTUe Eindhoven / Dubai

  VIRTUe proudly presents to you LINQ, a house that connects. It combines the principles of smart technology, social neighbourhoods and sustainable ecosystems as the solution for environmental problems caused by urban areas. Energyroof by SolarTech is part of the concept.... Lees meer »
 • Geenergie woning gerealiseerd Nuenen

  Met ons concept Geenergie worden bestaande woningen van het gas losgekoppeld door toepassing van installatietechnische ingrepen. Geen dure isolerende maatregelen derhalve, waar uw woning van binnen of van buiten door van karakter veranderd.... Lees meer »
 • Burgerweeshuis Amsterdam

  Nu hebben we echt iets moois gemaakt. Het Burgerweeshuis in Amsterdam, icoon van Nederlandse architectuur, kreeg een complete renovatie met behoud van het bijzondere karakter aan de buitenzijde.... Lees meer »
 • NOM-renovaties 2016 Nederland

  Urgenda krijgt er steeds meer de vaart in en wij varen mee. In veel van de NOM-renovaties worden onze Multi Energy Panelen toegepast. 'It always seems impossible, until it's done.' Nelson Mandela ... Lees meer »
 • Zwembad Dolfijn Best

  Openlucht zwembad Dolfijn in Best krijgt een Energiedak. De aanbestedingsfase heeft jaren geduurd, maar de realisatie is in een week gepiept. Suppletiewater wordt over het dak gevoerd en komt door het zonnetje opgewarmd in het zwembad terecht. ... Lees meer »
 • Kindercampus Den Bosch

  KinderCampusNoord Den Bosch EPC=0 school! Het Bossche ingenieursbureau Swegers en De Bruin heeft een doordachte installatie ontworpen waarin thermische en elektrische energie op het dak een hoofdrol spelen.... Lees meer »
 • NOM met Energiekap woning Breda

  Een echte NOM-renovatie volgens Urgenda-recept. Energiedak-Plus op schuine kap (= Energiekap) voor de opwekking van overvloedig veel thermische en elektrische energie. NRGTEQ TNG-Warmtepomp 8kW. Buffertanks met Phase Change Materials. Oplevering begin 2016.... Lees meer »
 • Energiedak-Plus Yrseke

  Het is geen toeval meer, er is een duidelijk waarneembare trend in de aanvragen voor het Energiedak-Plus. Logisch ook, want met zowel de thermische als elektrische rendementen van het eigen dak komen Nul-Op-de-Meter renovaties binnen handbereik.... Lees meer »
 • Nul-Op-de-Meter renovaties volgens SolarTech / Urgenda in Stedum (Gr.), Amsterdam, Den Bosch, ...

  Duurzaamheidsorganisatie Urgenda propageert een renovatiemethodiek tegen investeringsbedragen die binnen ieders bereik liggen. Zeker als daar aantrekkelijke leningsvoorwaarden van moderne banken als Triodos en ASN voor ingezet kunnen worden.... Lees meer »
 • Samenwijsaccommodatie Gelderakkers Hilvarenbeek

  Installatiebedrijf Bierings uit Diessen tekende voor het energiedak op de nieuwbouw van de multifunctionele accommodatie de Gelderakkers in Hilvarenbeek. En ze waren ook betrokken bij de uitvoering!... Lees meer »
 • Energiedak Hussonshoek Woubrugge

  Op woon-zorgcomplex Hussonshoek in Woubrugge (nabij Alphen ad Rijn) wordt een Energiedak gerealiseerd. Een sta-in-de-weg luchtbehandelingskast met lange aanvoer- en retourkanalen wordt ontweken met ons flexibele systeem.... Lees meer »
 • Laurentius Ziekenhuis Roermond

  De verbouwing van het Laurentius ziekenhuis in Roermond is in volle gang. Veel aandacht is besteed aan het creëren van een Healing Environment waarin licht, kleuren, oriëntatie en afleiding tot een voorspoediger herstel van de patiënten zal leiden. En dat alles in een maatschappelijk zeer verantwoorde omgeving.... Lees meer »
 • Multi Energy panelen op diverse woningen o.a. in Nuenen, Putten, Son, Texel, etc.

  In 2014 introduceerden we onze Multi Energy Panels. Elk type zonnepaneel kan door ons worden omgebouwd tot paneel voor stroom en warmte-opwekking. Diverse projecten zijn uitgevoerd en Urgenda heeft daar een mooie brochure over uitgegeven.... Lees meer »
 • NVLU ProRail Utrecht

  De Nieuwe VerkeersLeidingpost Utrecht van ProRail regelt al het treinverkeer op het belangrijkste treinenknooppunt van ons land. Het gebouw functioneert energetisch als een datacenter dat wordt gekoeld met Energiedak®.... Lees meer »
 • Clusius College Alkmaar

  Deels renovatie, deels nieuwbouw. Het geheel vernieuwde Clusius College in Alkmaar kan er weer vele jaren tegen, geholpen met een duurzame klimaatinstallatie waarin een Energiedak® zorgt voor balans in het warmte- koude opslagsysteem.... Lees meer »
 • Rijksmonument uit 1727: Gemeenlandshuis Amsterdam

  Een rijksmonument energieneutraal zien te krijgen, zónder aantasting van de gevels en mét behoud van enkel glas! Het Gemeenlandshuis pal naast de A-10 in Amsterdam (nabij S114) is een mijlpaal van wat met hedendaagse technieken en slim toepassen mogelijk is. Met Energiedak®-Plus als onmisbare schakel in de energie-opwekking.... Lees meer »
 • Woon-zorg complex Irene B Groesbeek

  In opdracht van Vestia heeft SolarTech een groot Energiedak gerealiseerd op woon-zorgcomplex Dekkerswald, het specialistisch centrum voor chronische aandoeningen, onderdeel van het Radboud UMC.... Lees meer »
 • Woonhuis met binnenzwembad Nieuwerkerk aan de Amstel

  Een Energiedak® op een schuin dak? Hoe vaak we die vraag al gesteld kregen in de afgelopen jaren... Na Vossenberg in Helmond tonen we nu een particulier met een vrijstaande woning waarop een Energiedak® is toegepast. De energie gaat naar alle denkbare afnemers... Lees meer »
 • St. Joriszorg Oirschot

  Zorgcentrum Sint Joris in hartje Oirschot wordt ingrijpend aangepakt. Architect André van de Ven is jaren met de voorbereidingen bezig geweest en eind 2013 moet de nieuwbouw aan de Dr. Van Wamelstraat gereed zijn; daarna komen in nog vijf opvolgende fasen de overige vleugels aan bod. ... Lees meer »
 • Kantoorpand Octalix De Meern

  Aangeschreven door de gemeente Utrecht, werd de gebouweigenaar gewezen op een onbalans in het WKO-systeem. Een als retrofit aangebracht Energiedak® bracht de oplossing.... Lees meer »
 • Litserborg Den Dungen

  BrabantWonen is in 2012 gestart met de bouw van een bijzonder complex in het centrum van Den Dungen. Op de plaats van het huidige Vivent De Donk komt een prachtig gebouw met voorzieningen op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Het gebouw gaat Litserborg heten.... Lees meer »
 • Huize Rosa Nijmegen

  Voor de Nijmeegse opdrachtgever Standvast Wonen is verzorgingshuis Huize Rosa gerenoveerd en deels met nieuwbouw uitgebreid. Energie-adviseur Volantis ontwierp de duurzame klimaatinstallatie. Een omvangrijk Energiedak is daarbij de stille kracht op het dak.... Lees meer »
 • Hushoven Weert

  Dubotechniek, onderdeel van de VolkerWessels groep en SolarTech zijn met het Energiedak® een samenwerking aangegaan rondom de duurzame plug-and-play energie installatie ONE. Als eerste wordt deze combinatie in praktijk gebracht op het woonzorgcomplex Hushoven in Weert.... Lees meer »
 • Kasteelhof Druten

  Schiebroek Dakbedekkingen uit Best realiseerde een Energiedak® op de nieuwbouw De Hof in Druten, onderdeel van de Kasteelhof van zorggroep Maas & Waal. Het volgens de "lean"-methode ontwikkelde ontwerp voor de nieuwbouw, werd aangestuurd door aannemer Klokbouw uit Nijmegen. ... Lees meer »
 • Zorgcomplex De Vliedberg Ouddorp

  In het Zuid-Hollandse Ouddorp, aan de rotonde van de Hofdijksweg, wordt de nieuwbouw gerealiseerd van zorgcomplex De Vliedberg. Een Energiedak® maakt de klimaatvriendelijke energievoorziening compleet.... Lees meer »
 • Hart van Hoograven Utrecht

  Woningcorporatie Mitros gaf opdracht voor de bouw van De Gravin, een woon- en voorzieningencomplex als duurzaam sluitstuk van de krachtwijk Hart van Hoograven in Utrecht. Een WKO-Energiedak® combinatie maakt de wijk nog krachtiger!... Lees meer »
 • Maaszicht Grave

  Aan de Koninginnedijk in Grave, vlakbij de haven, wordt ter vervanging van het bestaande complex aan de Prinsenstal, het nieuwe Maaszicht gerealiseerd. Het is multifunctioneel opgezet en voorzien van de nieuwste duurzame technieken, waaronder een grootschalig Energiedak® van SolarTech.... Lees meer »
 • MFC Vossener Venlo

  Het Multifunctionele Centrum Vossener wordt gebouwd in het hart van wijk de Vossener in Blerick. Het gebouw is voorzien van een bodemenergiesysteem dat in balans wordt gehouden door een Energiedak® van SolarTech. Aanleg van het Energiedak® vindt plaats najaar 2012. ... Lees meer »
 • Claassen Logistics Tilburg

  Claassen heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel staan. Aan de Asteriastraat 8 in Tilburg wordt een hypermodern nieuwbouwcomplex gerealiseerd, bestaande uit kantoor, distributiecentrum en warehouse. De duurzame energievoorziening wordt o.a. voorzien van een Energiedak®.... Lees meer »
 • Zorginstelling Schakenbosch Leidschendam

  In Leidschendam wordt de laatste hand gelegd aan zorginstelling Schakenbosch-Noord. Ons Energiedak® voor de regeneratie van de WKO-opslag... Lees meer »
 • Het Anker Assen

  Het Anker in Assen bestaat uit een hoogbouw en een laagbouw gedeelte met acht verschillende woningplattegronden, getekend door architectenbureau Axes. Toepassing van het WKO systeem zorgt voor een aanzienlijke vermindering van de CO2 uitstoot. De bron wordt in balans gehouden met een Energiedak® van SolarTech.... Lees meer »
 • OBS De Catamaran Emmen

  Op 25 april 2012 werd het officiele startsein gegeven voor de nieuwbouw van Openbare Basisschool De Catamaran in Emmen. Al voor de bouwvak 2012 is het dak van de gymzaal grotendeels voorzien van een Energiedak® voor met name de koeling van het gebouw.... Lees meer »
 • Koninginnehof Helmond

  Hartje Helmond realiseert Volksbelang een wooncomplex met stedelijke allure en een hoge duurzaamheidsambitie. Die ambitie wordt onder meer ingevuld met twee Energiedaken.... Lees meer »
 • Zwembadverwarming Oirschot

  "Ik heb het thuis ook"... Hoe vaak hoort u dit niet van een verkoper als u staat te twijfelen over een aankoop. Thuis heb ik een stukje plat dak opgevuld met een Energiedakje waarmee we een Imtex opzetzwembad opwarmen. Temperatuur in: 15 graden; temperatuur uit: 35 graden...... Lees meer »
 • De Vossenberg Helmond

  De bouw van appartementencomplex Reynaerde, onderdeel van woonwijk De Vossenberg in Helmond nadert zijn voltooiing. Dit complex wordt het eerste waarop een Energiedak® op schuine daken wordt aangelegd.... Lees meer »
 • Nueva Bella Donna Amstelveen

  Op een zeer unieke en groene locatie ligt het te renoveren kantoorgebouw gelegen aan het heempark De Braak. De renovatiewerkzaamheden zijn begin 2010 gestart. Het gebouw krijgt een grote kwaliteitsinjectie en zal grondig worden gerenoveerd. ... Lees meer »
 • Koeling datacenters Westland, diverse gemeentes

  Voor CIF-glasvezel hebben wij op een vijftigtal locaties Energiedaken aangebracht, waarmee lokale datacenters hun overtollige warmte kunnen lozen.... Lees meer »
 • Rabobank Almkerk

  De nieuwbouw Rabobank Almkerk heeft een grote duurzaamheidsambitie. Met een goed op de behoefte afgestemd Energiedak® wordt een fors deel van die ambitie ingevuld.... Lees meer »
 • Medisch Centrum Brielle

  Het Energiedak is verkozen als de beste oplossing om het nieuw te bouwen Medisch Centrum Brielle klimaatneutraal te maken.... Lees meer »
 • DOEK Ommen

  De nieuwbouw voor Politie, Brandweer en Openbare werken in Ommen kreeg op twee dakvlakken een Energiedak® totaal groot 550 M2. Realisatie oktober 2011.... Lees meer »
 • Appartementen De Elsthof Wijchen

  Een grootschalig Energiedak wordt najaar 2011 aangebracht op de nieuwbouw De Elsthof in Wijchen. ... Lees meer »
 • Rabobank Bollenstreek Hillegom

  Rabobank heeft een geheel gerenoveerd kantoor in Hillegom voorzien van een Energiedak, waarmee een energielabel A+ is bereikt! Lees hier het artikel in Cobouw... Lees meer »
 • Sporthal Botenlaan Eindhoven

  Het Energiedak® op de gemeentelijke sporthal Botenlaan is aangesloten op het naastgelegen Energiedak® van het Christiaan Huijgenscollege. Het locale energie'bedrijf' krijgt vorm.... Lees meer »
 • Bredeschool Ilpendam

  Waar klein Ilpendam groot in kan zijn! Een Energiedak® op de nieuwbouw basisschool zet Ilpendam duurzaam op de kaart.... Lees meer »
 • Appartementen Aalten

  Voor opdrachtgever Eneco is een Energiedak® aangebracht waarvan de rendementen zelfs hoger liggen dan vooraf berekend. ... Lees meer »
 • Christiaan Huygens College Eindhoven

  Brainport Eindhoven is verkozen tot slimste regio ter wereld. Het Energiedak® (thermisch en PV) heeft daar mooi aan bijgedragen!... Lees meer »
 • Appartementen Nieuwe Binnenweg Rotterdam

  Hartje Rotterdam vond een mooie duurzame renovatie plaats van drie verwaarloosde panden.... Lees meer »
 • Appartementen WoonService Zone Deurne

  ... Lees meer »
 • Appartementen Zuidsingel Venlo

  ... Lees meer »
 • 53 Appartementen Helmond

  ... Lees meer »
 • Koning Willem 1 College 's-Hertogenbosch

  Het Koning Willem 1 College in Den Bosch is een van de eerste gebouwen waar een grootschalig Energiedak® - nieuwe stijl is toegepast. Hiermee hebben we definitief afscheid genomen van het falende R&R-systeem dat onder de naam Energydak doorgaat met het ondermijnen van de zon-thermische markt.... Lees meer »
Een CO2-neutrale website dankzij Protagonist