Kindercampus Den Bosch

Plaats: Den Bosch
Uitvoering periode: voorjaar 2016

 

 

 

 

KinderCampusNoord Den Bosch EPC=0 school!

Bij de start van het project had de opdrachtgever de ambitie een installatieontwerp te realiseren volgens frisse scholen klasse B. Toepassing van de “SweBru methode” (van ingenieursbureau Swegers en De Bruin) heeft geleidt tot een grondige analyse en objectieve vertaling van het PvE en helder inzicht in verschillende duurzaamheidscenario’s en installatieconcepten. Deze verschillende scenario’s zijn door ons vergeleken m.b.v. LifeCycleCost Analysis, dit gaf onze opdrachtgever goed inzicht in investerings- en exploitatiekosten. Mede dankzij de Swebru-methode heeft de opdrachtgever er uiteindelijk voor gekozen een EPC=0 school te realiseren.

Dus niet enkel het schoolgebouw en de omgeving heeft een natuurlijke uitstraling maar ook de installatie draagt daar een “groen” steentje aan bij! Op één van de platte daken ligt een Energiedak waarmee het pand wordt gekoeld. Daarop staat een installatie met zonnepanelen.

Een CO2-neutrale website dankzij Protagonist