Laurentius Ziekenhuis Roermond

Plaats: Roermond
Uitvoering periode: Januari 2015

 

 

 

 

Het nieuwe Laurentius ziekenhuis in Roermond onderscheidt zich als een compact ziekenhuis. Dat betekent korte looplijnen: Voor patiënten zodat zij hun weg makkelijk weten te vinden, voor de professionals zodat zij hun werk zo goed mogelijk kunnen doen. Als de bouw straks klaar is, staat er een overzichtelijk en middelgroot ziekenhuis. Passend bij de visie van het Laurentius Ziekenhuis: dicht bij de patiënt staan.

Aangenaam verblijf

Dr. Fiona de Vos is de expert in Nederland op het gebied van Healing Environment. Zij weet als geen ander hoe belangrijk licht, kleuren, oriëntatie en afleiding zijn voor het welbevinden van patiënten en medewerkers. Zij zet haar kennis nu ook in voor het Laurentius Ziekenhuis. Dat ziet u straks terug binnen en buiten het ziekenhuis. Binnen het ziekenhuis bijvoorbeeld met het warme kleurenpalet van Peter Struycken. Rondom het ziekenhuis met de tuinen, waar patiënten en bezoek afleiding kunnen vinden. 

Maatschappelijk Verantwoord

Ook met de bouw willen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Duurzaamheid is een belangrijk thema. Vanuit die gedachte is slopen niet de eerste optie. Wij gebruiken zoveel mogelijk bestaande gebouwen. Door renovatie krijgen die een tweede leven.

De bouwplannen zijn bedrijfsmatig goed doordacht en zo opgezet dat we de bouwkosten goed in de hand hebben. De investeringsplannen zijn dan ook zowel door het Waarborgfonds voor de Zorgsector als door de banken als zeer solide beoordeeld. Daarmee is de financiering van de bouwplannen rond.

Onderdeel van de duurzaamheidsmaatregelen is de aanleg van een Energiedak ter regulering van het binnenklimaat en verbetering van het rendement van de gehele klimaatinstallatie.

 


Een CO2-neutrale website dankzij Protagonist