Clusius College Alkmaar

Plaats: Alkmaar
Uitvoering periode: zomer 2014

 

 

 

 

Clusius College Alkmaar
De campus van het Clusius College te Alkmaar bestond uit 4 gedateerde gebouwen. Het hoofdgebouw van ca. 5.000 m2 is grondig gerenoveerd en gaat onderdak bieden aan o.a. het centrale college van bestuur. Tevens is het bestaande gebouw als het ware omarmt met ca. 6.500 m2 nieuwbouw. Door deze ingreep krijgt de school een nieuw gezicht en ontstaat een markant glazen atrium. Deze kas vormt het nieuwe hart van het gebouw en verbindt de bestaande bouw met de nieuwbouw. Praktijk-ruimten oriënteren zich zowel naar de binnenkant als ook naar de buitenkant en etaleren het onderwijs naar de wijk. Op het terrein aan de Drechterwaard in Alkmaar komen nieuwe dierverblijven, buitenleslokalen en een fietskas.

Op het gebied van comfort en energie worden hoge eisen gesteld. Zo wordt het gebouw voorzien van een warmte en koude opslagsysteem in de bodem, Energiedak®, warmtepomp en CO2 gestuurde ventilatie.

 


Een CO2-neutrale website dankzij Protagonist