St. Joriszorg Oirschot

Plaats: Oirschot
Uitvoering periode: Najaar 2013

 

 

 

 

Zorgcentrum Sint Joris in hartje Oirschot wordt ingrijpend aangepakt. Architect André van de Ven is jaren met de voorbereidingen bezig geweest en eind 2013 moet de nieuwbouw aan de Dr. Van Wamelstraat gereed zijn; daarna komen in nog vijf opvolgende fasen de overige vleugels aan bod. Appartementen worden uitgebreid, gemoderniseerd en voorzien van moderne hulpmiddelen om het leven van de hulpbehoeftige bewoners en verzorgend personeel een stuk aangenamer te maken.

Het ventilatiesysteem wordt aangepakt, zodat het komende zomer een stuk koeler zal aanvoelen. Op de achtergrond draait een compleet nieuwe klimaatinstallatie, ontworpen door LTC&C uit Waalre en gerealiseerd door Installatiebureau Snoeks uit Valkenswaard.

Op het dak van de nieuwbouw komt een Energiedak® dat stilletjes zijn werk doet, maar een forse stap in de verduurzaming van het energieverbruik zal betekenen. Onder het toeziend oog van de mooie Sint Petrus basiliek wonen straks duurzaam verwarmde ouderen.

 

Een CO2-neutrale website dankzij Protagonist