Het Anker Assen

Plaats: Assen
Uitvoering periode: juli 2012

 

 

 

 

Het woongebouw aan de Van Heuven Goedhartlaan in Assen telt 59 sociale huurappartementen. Aannemer HTO levert het gebouw eind 2012 op, de eerste bewoners kunnen naar verwachting in november of december hun woning betrekken.

 

Verschillende appartementen Het Anker bestaat uit een hoogbouw en een laagbouw gedeelte met acht verschillende woningplattegronden, getekend door architectenbureau Axes. In het lagere bouwdeel worden twee verschillende woningtypes gebouwd. In de hoogbouw komen op de eerste acht woonlagen vier verschillende plattegronden. De 9e laag heeft drie verschillende plattegronden waarvan twee afwijkend van de rest. Alle appartementen hebben twee slaapkamers, een ruime badkamer, een bijkeuken, een eigen fietsenberging op de begane grond en zijn ongeveer even groot. Vanaf de balkons is er een schitterend uitzicht over de stad.


Zonwering, verwarming en koeling De comfortabele appartementen worden aan de zonzijde voorzien van elektrisch bedienbare zonwering door middel van screens. Verwarming en koeling gebeurd met een vloerverwarmingssysteem dat gevoed wordt met water uit een bron. Voor de temperatuurregeling is per kamer een ruimtethermostaat geplaatst. De vloerverwarming is aangesloten op een zogenaamd WKO- (warmte/koudeopslag) systeem. In de appartementen is daarom een elektrisch kooktoestel opgenomen en geen gasaansluiting. Toepassing van het WKO systeem zorgt voor een aanzienlijke vermindering van de CO2 uitstoot. De bron wordt in balans gehouden met een Energiedak® van SolarTech.

 

Voor een impressie van de architect, zie:

http://www.youtube.com/watch?v=a45o5YSZI0E

Een CO2-neutrale website dankzij Protagonist