Onderzoek

De naam zegt het al, SolarTech is een technologiefirma in de zonnebranche. Ons vlaggeschip Energiedak kwam tot stand na grondige onderzoeken door onze technologiepartner Technische Universiteit Eindhoven. Minder bekend is dat we voortdurend bezig zijn met productontwikkeling en -verbetering. Hieronder een opsomming van onze onderzoeksinspanningen in de afgelopen jaren

 • IntegraTE: PVT in de gebouwde omgeving Freiburg (DE) / Oirschot

  Fraunhofer ISE, Duitslands grootste onderzoeksinstelling, nam SolarTech mee in een onderzoek naar de toepassing van PVT in de gebouwde omgeving. Bij de 11 demonstratieprojecten zit de Energiekap van SolarTech.... Lees meer »
 • EnerPRO; Sub-zero PVT Oirschot / Krefeld (DE)

  "How low can you go", is de ondertitel van een InterReg project, onderdeel van het EnerPRO programma dat SolarTech, de Hogeschool Dusseldorf en ingenieursbureau Eukon (Krefeld, DE) gezamenlijk uitvoeren.... Lees meer »
 • STAL Amersfoort

  PVT-op-maat, kunnen we het maken?... Lees meer »
 • Energiekap Eindhoven

  De Energiekap is 's-werelds eerste volledig geprefabriceerde BIPVT-dakelement.... Lees meer »
 • PVT in SHaPe Eindhoven

  Bij de toepassing van Energiedaken of Multi Energy Panelen is steeds de vraag welke componenten de duurzame installatie optimaal laten functioneren. Het gaat dan met name om de warmtepomp en de opslag van warmte. Project PVT in SHaPe gaat hier standaard configuraties voor ontwikkelen. SHaPe staat voor Solar Heat Pump.... Lees meer »
 • Cleantech Energy Crossing Kleve

  Het Interreg programma Cleantech Energy Crossing bevordert grensoverschrijdende samenwerking in de ontwikkeling van cleantech innovaties, gericht op de verduurzaming van de bebouwde omgeving (inclusief de lokale energie-infrastructuur).... Lees meer »
 • Geenergie demo's op vier locaties in Noord-Brabant

  Het Operationeel Programma Zuid heeft ons een financiële ondersteuning toegezegd vanuit de Europese commissie en vanuit de provincie Noord-Brabant, waarmee we vier demoprojecten kunnen realiseren. Allen worden volgens het Geenergie concept uitgewerkt... Lees meer »
 • Multifunctionele Bouwdelen

  Een dakpaneel met stekkers en slangen, dat was kortweg het idee. Dit wordt inmiddels uitgewerkt tot een prefab all-in dakpaneel waarin constructie, isolatie, waterdichtheid, warmtewinning en stroomopwekking samenkomen. Diverse internationale partners werken samen aan het dak van de toekomst.... Lees meer »
 • Geenergie: totaalconcept met PCM-buffers Eindhoven / Den Bosch

  Opslag in PCM-buffers is een variant om te komen tot minder omvangrijke opslagvehikels. Geholpen door een SER-Impuls verrichten wij onderzoek naar twee varianten van buffers op PCM basis.... Lees meer »
 • Roofbooster 4: de SolarTech Roofbooster ! o.a. Best, Groesbeek

  Veel Euro's, tijd en hele of gedeeltelijke mislukkingen verder, zijn de eerste Roofboosters geïnstalleerd. Hiermee krijgen we beschikking over nauwkeurige meetgegevens ter toetsing van onze rekenmodellen.... Lees meer »
 • WenSdak: Water en Stroomdak Eindhoven

  In een consortium van bedrijven is een groot onderzoek gestart naar nieuwe soorten PVT-oplossingen. Als kennispartners zijn betrokken SEAC, TNO, ECN, TU/e. Onze variant is het Multi Energy Panel.... Lees meer »
 • Benadering rendement vanuit de materialen Eindhoven

  De Turkse student (TU/Eindhoven) Serdar Özil beet zich vast in een onderzoek om vanuit de samenstelling van de materialen het rendement te benaderen. Dat viel nog niet mee.... Lees meer »
 • Testinstallatie showroom Best Best

  Op onze dealerlocatie in Best hebben we jarenlang gewerkt aan diverse proefopstellingen van het Energiedak, Energiedak-Plus, een variant als felsdak en sinds 2014 onze MEP panelen. Onder het dak staat een volledig ingerichte testinstallatie, met Roofbooster... Lees meer »
 • CAD add-in Energiedak Eindhoven

  De briljante Iranier Athier Alwekil programmeerde voor ons een add-in voor autocad waarmee we onze Energiedaken volledig op maat kunnen ontwerpen.... Lees meer »
 • Roofbooster 3: Beveco Weert

  Gelukkig volgt de regeltechniek de digitale ontwikkelingen en transformeert ook deze markt naar systemen die van afstand eenvoudig via het web benaderd kunnen worden.... Lees meer »
 • Roofbooster 2: BR Controls Best

  Doorontwikkeling op basis van een nogal technisch bepaalde invalshoek, geschreven door de geleerde heren van BR Controls.... Lees meer »
 • Roofbooster 1: Octalix

  Om het Energiedak van de juiste aansturing te voorzien hebben we een regeling ontworpen en onder de naam Roofbooster wereldkundig gemaakt. de eerste stappen op dit traject verliepen met Octalix uit De Meern.... Lees meer »
 • Theoretische warmteoverdrachtscoefficient bij daken TU/Eindhoven

  Theoretische warmteoverdrachtscoëfficient bij daken Auteurs: Ir. M.G.D.M. Cox en K.A.M. Weijers BSc Innovatievoucher 2007 K072205... Lees meer »
 • Advisering Meetopstelling TU/Eindhoven

  Advisering Meetopstelling Auteurs: Ir. M.G.D.M. Cox en K.A.M. Weijers BSc Innovatievoucher 2007 K072204... Lees meer »
 • Optimalisatie van volumestromen in een meetopstelling

  Optimalisatie van volumestromen in een meetopstelling Auteurs: Ir. M.G.D.M. Cox en K.A.M. Weijers BSc Innovatievoucher 2007 K072067... Lees meer »
 • Advisering van een rekenmodel voor een Energiedak TU/Eindhoven

  Advisering van een rekenmodel voor een Energiedak Auteurs: Ir. M.G.D.M. Cox en K.A.M. Weijers BSc Innovatievoucher 2007 K072066... Lees meer »
 • Numerieke optimalisatie TU/Eindhoven

  Numerieke optimalisatie van een Energiedak auteurs ir. M.G.D.M. Cox en ing. T.C.A. de Haas Innovatievoucher 2006 K062995... Lees meer »
Een CO2-neutrale website dankzij Protagonist