Multifunctionele Bouwdelen

Uitvoering periode: 2015-2018

 

 

 

 

 

Een dakpaneel met stekkers en slangen, dat was kortweg het idee. Dit wordt inmiddels uitgewerkt tot een prefab all-in dakpaneel waarin constructie, isolatie, waterdichtheid, warmtewinning en stroomopwekking samenkomen. Diverse internationale partners werken samen aan het dak van de toekomst.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO) biedt ondersteuning aangezien deze ontwikkeling valt onder het programma Multifunctionele Bouwdelen in programma Urban Energy. De samenwerkende partijen zijn SolarTech en Nathan Systems.

Unilin heeft het dragende dakpaneel geproduceerd. Hanergy leverde de flexibele PV. Carlisle heeft de werkzaamheden rondom de dakbedekking ondersteund. Bij werkplaats Van der Leegte Werkt in Eindhoven is een demonstrator gemaakt die in januari 2018 is geplaatst op SolarBeat, de testlocatie van TNO op het dak van gebouw Vertigo op de TU/Eindhoven. Daar wordt de komende jaren aanvullend testwerk gedaan op de vermogens van het dak in combinatie met een warmtepompinstallatie.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/energiedak.nl/httpdocs/pages/onderzoek.php on line 98
Een CO2-neutrale website dankzij Protagonist