Nieuws

U vindt hier een overzicht van enkele recente nieuwsmomenten rondom Energiedak®

 • NIEUW: de Energiedak® WEBSHOP

  Om tegemoet te komen aan de wens van veel particulieren hebben we een webshop ingericht. Daarin treft u een selectie van kleinschalige en maatwerkartikelen. Lees meer »
 • Collectief Duurzame Daken, zo logisch

  SolarTech is mede-initiatiefnemer van het Eindhovense Collectief Duurzame Daken. Een samenwerkingsverband van bedrijven die allerlei duurzame oplossingen samenbrengen voor de daken van de toekomst. Lees meer »
 • STAL onderzoek beëindigd

  In samenwerking met TNO/Solliance en een consortium bedrijven heeft SolarTech deelgenomen aan onderzoeksproject STAL: dak-geïntegreerde lichtgewicht PVT-oplossingen voor warmte en stroomwinning. Een mooi artikel daarover verscheen in Solar Magazine. Lees meer »
 • SolarTech was al BENG-ready

  Sinds 1 januari 2021 gelden er nieuwe energieprestatie-eisen voor gebouwen; de BENG eisen. BENG staat voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen. SolarTech heeft zich hier al vanaf 2018 op voorbereid en was ruim voor de deadline BENG-ready. Lees meer »
 • ISDE subsidie op Energiedak en MEP panelen

  De jarenlange inspanningen op het gebied van Onderzoek en Ontwikkeling hebben geresulteerd in de toekenning van ISDE subsidie op ons Energiedak en op de Multi Energy Panelen. Daarmee verschaft de Rijksoverheid een kwaliteitskeurmerk aan onze producten, want de onderzoeken voldoen aan Lees meer »
 • Nieuwe samenwerkingen

  SolarTech werkt niet alleen hard maar ook slim. Samen met anderen gaan we veel harder dan op ons zelf. Het afgelopen jaar hebben we samenwerkingen afgesloten met diverse partijen: NRGTEQ, ontwikkelaars van slimme warmtepompen; SEAC, het Solar Energy Application Center; ... Lees meer »
 • Energiekap voor schuine daken

  In 2015 lanceerden we versie 1.0 van de Energiekap. Inmiddels zijn we vele onderzoeken en demo's verder en maakt de Energiekap deel uit van ons assortiment. Lees meer »
 • Multi Energy Panel getest op TU/Eindhoven

  Eigenlijk een mini Energiedak dat kan worden aangebracht achter elk bestaand of nieuw zonnepaneel. Hiermee ontstaat een PVT-paneel voor elektriciteit, warmte, koeling en warm tapwater: Multi Energy uit één Paneel! De TU/Eindhoven testte alles door... Lees meer »
 • Energiedak® verkrijgt certificaat voor Duitse markt

  Met gepaste trots maken wij wereldkundig dat het Duitse testinstituut MFPA Leipzig een testcertificaat heeft afgegeven voor ons Energiedak®. Lees meer »
 • Energiedak® Roofbooster; onmisbare schakelunit

  Het idee is al een paar jaar geleden ontstaan, maar na veel rekenen en testen is hij sinds 2014 leverbaar: de Energiedak® Roofbooster. De verwachting was dat het rendement van het Energiedak® met de toepassing van een Roofbooster met 25% zou worden verhoogd. Nu blijkt dit ruimschoots te worden Lees meer »
 • Brochure AgentschapNL over zon-thermische systemen

  Onder aanvoering van AgentschapNL is een brochure ontwikkeld speciaal voor de sector van de energiedaken. De achterliggende gedachte is om aan opdrachtgevers ondubbelzinnig aan te geven wat wel en wat niet verwacht mag worden van een zonthermisch systeem voor op het dak. Lees meer »
 • Adviseurs die Energiedaken hebben voorgeschreven

  Hoewel we al jaren aan de weg timmeren, krijgen wij nog steeds de vraag of we al projecten hebben gerealiseerd (zie daarvoor onder Projecten) en wie ons al eens hebben voorgeschreven. Daarvan hebben we er eens een aantal op een rijtje gezet. Overtuigd? Lees meer »
 • CO2 meetlat registreert effect Energiedaken!

  Onze Energiedaken beperken de CO2-uitstoot. Wij weten hoeveel dit is per m2. Wij weten ook hoeveel m2 Energiedak® is aangelegd. En dus ook wat onze bijdrage is aan een verbeterd milieu. Elke dag weer. Zie de CO2-meetlat op pagina "Milieu". Lees meer »
 • Hier Klimaatcampagne

  SolarTech is deelnemer van de Hier Klimaatcampagne. Lees meer »
Een CO2-neutrale website dankzij Protagonist