Energiedak® Roofbooster; onmisbare schakelunit

Het idee leefde al een tijdje, maar na veel rekenen en testen is hij ook echt leverbaar: de Energiedak® Roofbooster.

De verwachting was dat het rendement van het Energiedak® met de toepassing van een Roofbooster met zeker 25% zou worden verhoogd. De eerste live-metingen op project Hushoven in Weert geven een C.O.P. op de warmtepomp van 9,5. Terugverdientijd is dan geen issue meer, de Roofbooster is een bijzonder aantrekkelijke toevoeging aan uw duurzame installatie.

Door de innovatieve adaptieve besturingstechniek kan op basis van gegevens uit een speciaal samengesteld weerstation, gecombineerd met de vraag vanuit het gebouwbeheersysteem, de optimale temperatuur op het juiste moment worden geleverd aan de onderdelen van de gebouwinstallatie.

Diverse energie-vragende onderdelen van een installatie vragen om verschillende watertemperaturen. Zo moet de boiler met zo warm mogelijk water worden gevoed, maar de warmtepomp juist met lagere temperaturen, terwijl we de inzet van de warmte-koude opslag zo veel mogelijk willen beperken.

De Energiedak® Roofbooster ontvangt o.a. de meetgegevens van zonnestraling, windsnelheid en buitentemperatuur. Vervolgens worden deze gecombineerd met de gevraagde temperatuur van een energievrager zoals een warmtepomp, boiler, WKO en/of een zwembad en stuurt de Roofbooster de flow (en daarmee de uitgaande temperatuur) van het Energiedak®.

De dynamische software in de Roofbooster bepaalt daarna of een klep in de installatie kan worden omgezet zodat de warmte naar die energievrager gaat waar op dat moment het hoogste rendement te behalen valt.

De Roofbooster communiceert met alle moderne communicatieprotocollen via een RS485 uitgang met alle gangbare gebouwbeheer systemen maar kan ook direct op de boiler, zwembad en/of WKO worden aangesloten. Het systeem is voorzien van een Web-based gebouwbeheersysteem compleet met grafische beelden, lange termijn trending en is standaard uitgerust met de mogelijkheid om alarmmeldingen te versturen.

 

Klik hier voor afbeelding »
Een CO2-neutrale website dankzij Protagonist