Energie uit zonlicht en zonnewarmte

Energiedak®-Plus beschikt over alle kwaliteiten van het Energiedak®, maar voegt daar de vele voordelen van een PV-dakbedekking aan toe. Deze dunne film PV-modules bestaan uit zonnecellen die stroom opwekken. Energiedak®-Plus levert dus niet alleen warmte en koeling, maar ook elektriciteit!

Productkenmerken Energiedak®-Plus

De opbouw van het Energiedak®-Plus is grotendeels gelijk aan het Energiedak®. Lees hier meer over de werking van het Energiedak®.

Het verschil met het reguliere Energiedak® is dat de toplaag van Energiedak®-Plus bestaat uit de allernieuwste CIGS PV-modules van Hanergy, merk Mia Solé, die in het werk of prefab zijn aangebracht op de kunststof dakbedekking.

De voordelen van deze PV-modules:

  • Een opbrengst per m² vergelijkbaar met kristallijne panelen: 150 Wp / m².
  • Bij sneeuw is deze met koud water snel weg te smelten waardoor opwekking van elektriciteit weer door kan gaan. Klik hier op de foto's voor het bewijs!
  • Diffuus licht is voldoende voor energieopwekking dus zeer geschikt voor het Nederlandse klimaat. Ook is het niet nodig om de PV-cellen op de zon te richten.
  • De PV-cellen zijn als het ware geïntegreerd in de dakbedekking en zijn licht van gewicht waardoor het niet nodig is de dakconstructie aan te passen.
  • Onzichtbaar vanaf het maaiveld, geen esthetische verstoring van het gebouwbeeld.
  • Geen doorbrekingen van de dakbedekking door constructies om de panelen naar de zon te richten, dus minder kans op lekkages.
  • Het dak blijft eenvoudig begaanbaar, voor inspecties en reparaties aan de dakbedekking.

Klik hier voor een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen kristallijne PV-panelen en PV-laminaten.

Weergave van een mogelijke toepassing van Energiedak®, hier gecombineerd met vloerverwarming (of –koeling), warm tapwater en bodemopslag. Dit is slechts een voorbeeld, Energiedak® kan in tal van varianten worden toegepast. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Weergave van een mogelijke toepassing van Energiedak®, hier gecombineerd met vloerverwarming (of –koeling), warm tapwater en bodemopslag. Dit is slechts een voorbeeld, Energiedak® kan in tal van varianten worden toegepast. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Energiedak® en PV-dakbedekking: een energiek duo

SolarTech PV-dakbedekking werkt optimaal bij een temperatuur van 25 à 30 °C. Gewone platte daken bereiken op warme dagen eenvoudig een hogere temperatuur, waardoor het rendement van de PV-modules al snel afneemt. Omdat Energiedak®-Plus de warmte van het dak absorbeert en afvoert, blijft de daktemperatuur lager. Dit resulteert in een veel hogere elektriciteitsopbrengst van de PV cellen.

Bestektekst Energiedak®-Plus

In aanvulling op de bestekteksten voor Energiedak® kunt u hier kennis nemen van de bestekteksten voor de PV-dakbanen.

 

Een CO2-neutrale website dankzij Protagonist