Energiedak® Roofbooster levert +25% prestatieverbetering

 

SolarTech is sinds 1998 actief in de ontwikkeling van het meest optimale zonthermische systeem. Optimaal, niet alleen in termen van energetisch rendement maar ook in termen van investering, technische levensduur, esthetisch aanzicht, laag gewicht en gebruiksgemak op de heel lange termijn.

Roofbooster;

Onze jarenlange voorsprong op de concurrentie heeft nu geleid tot de radicaal innovatieve Roofbooster; een meet- en regelunit waarmee niet alleen de prestaties van het Energiedak® met minimaal 25% worden verbeterd, maar waarbij de gebruiker volledig ontzorgd wordt door rechtstreekse koppeling met het gebouwbeheerssysteem.

De Energiedak® Roofbooster is een meet- en regelunit die permanent in verbinding staat met de buitenomstandigheden (zoninstraling, diverse temperaturen, wind, neerslag, etc.) en met de gebouwzijdige vraag naar de meest optimale energie. Vanuit de Roofbooster wordt de WKO geregenereerd, wordt een boilervat in een mum van tijd opgewarmd of wordt de warmtepomp rechtstreeks van de juiste aanvoertemperatuur voorzien. Resultaat: de warmtepomp die draait met een C.O.P. van tien (10)!

Rechtstreekse aansturing van de primaire en secundaire pompen bij de TSA (warmtewisselaar) geven een rendementsverbetering van minimaal 25%. En een WKO kan een stuk kleiner worden uitgevoerd, aangezien een flink deel van het jaar geen warmte meer aan de bodem wordt onttrokken, maar aan het dak! Een directe en substantiele besparing dus.

Duurzaamheid vanuit het hart van de trias energetica, dat is duurzaamheid volgens SolarTech!

De werking van het Energiedak met Roofbooster wordt verder geoptimaliseerd door in de directe nabijheid van het dak de weersomstandigheden op te nemen.

Energiedak® Weerstation;

SolarTech weerstation met windsnelheid-, buitenluchttemperatuur, relatieve vochtigheid en zonintensiteitsmeting gemonteerd op een korte mast incl. tegelvoet te plaatsen direct boven het Energiedak®. voorzien van 10 m¹ kabel LiYCY 16x0,14mm² UV bestendig 24 V, aan te sluiten op de Roofbooster. (24 maanden garantie)

 

In gebruik stellen;

Het op locatie in bedrijf stellen van de Energiedak® Roofbooster en plaatsen incl. aansluiten van het weerstation. Installeren van de WEB-based monitormodule middels ter beschikking gesteld IP adres. (Voeding, datakabel en internetaansluiting dienen hiervoor gereed te zijn door derden) Programmeren zoals produceren van een schermafbeelding van het principeschema van de installatie is niet in de Ingebruikstelling inbegrepen en wordt als méérwerk achteraf verrekend.

Een CO2-neutrale website dankzij Protagonist