Actueel

Een overzicht van actuele zaken die momenteel spelen.

 • Artikel in Bouw & Uitvoering

  Met een mooi artikel werd de samenwerking tussen Leven op Daken en SolarTech aangekondigd. Lees meer »
 • ISDE subsidie op Energiedak en MEP panelen

  De jarenlange inspanningen op het gebied van Onderzoek en Ontwikkeling hebben geresulteerd in de toekenning van ISDE subsidie op ons Energiedak en op de Multi Energy Panelen. Daarmee verschaft de Rijksoverheid een kwaliteitskeurmerk aan onze producten, want de onderzoeken voldoen aan Lees meer »
 • Artikel in Schoolfacilities

  In het decembernummer 2015 stond een mooi beknopt artikel over ons Energiedak®-Plus in magazine Schoolfacilities. Op een flink aantal schoolgebouwen ligt al een Energiedak. Dat zouden er meer moeten doen! Lees meer »
 • Nieuwe samenwerkingen

  SolarTech werkt niet alleen hard maar ook slim. Samen met anderen gaan we veel harder dan op ons zelf. Het afgelopen jaar hebben we samenwerkingen afgesloten met diverse partijen: NRGTEQ, ontwikkelaars van slimme warmtepompen; SEAC, het Solar Energy Application Center; ... Lees meer »
 • Energiedak® in Enervision van Nathan

  Enervision is het huisblad van Uponor importeur Nathan. In het nummer van augustus 2015 publiceerde Enervision een zes-pagina artikel over ons systeem, toegepast op het Laurentius ziekenhuis in Roermond. Plus een mooie coverfoto! Lees meer »
 • Energiedak werkt samen met Leven Op Daken

  Onlangs is de samenwerking gestart tussen SolarTech en kennisplatform Leven Op Daken. Via dit platform worden de vele uiteenlopende mogelijkheden van platte daken onder de aandacht gebracht. Energiedaken passen daar uitstekend bij. Lees meer »
 • Dakenraad september 2015

  In de serie BIPV op hellende daken publiceerde Dakenraad een uitgebreid artikel over SolarTech's Multi Energy Panelen. BIPV maar dan als BIPVT ! Lees meer »
 • Energiedak® op Building Holland 2016

  Van 22 t/m 24 maart toonden we in de RAI op conceptenbeurs Building Holland onze maquette van stedelijk Nederland 2020... Na de beurs is die verhuisd naar de hal van het Evoluon in Eindhoven. Lees meer »
 • Dak van het Jaar 2015

  Vakblad Roofs organiseert een strijd om de titel Dak van het Jaar 2015. In het nummer van juli 2015 werd het Energiedak®-Plus van het ProRail gebouw NVLU in Utrecht genomineerd en met een mooi artikel beschreven. Lees meer »
 • MKB Innovatie TOP 100

  Ons Multi Energy Paneel was genomineerd voor de MKB Innovatie Top 100, editie 2015. We mogen dan niet hebben gewonnen, maar we laten mooi zo'n 2 mln andere MKB-ers achter ons! Lees meer »
 • PowerRoof voor schuine daken

  Op 19 juni 2015 lanceerden we ons revolutionaire PowerRoof. Een volledig geïntegreerd systeem waarin constructie en isolatie, waterdichtheid, thermische en elektrische energiewinning mooi samenvloeien in een multifunctioneel bouwdeel. Lees meer »
 • Urgenda wint historische Klimaatzaak

  Duurzaamheidsplatform Urgenda boekte een klinkende overwinning in de tegen de Staat der Nederlanden aangespannen rechtszaak over het niveau en tempo waarin Nederland verduurzaamd. Lees meer »
 • Energiedak op SolarSolutions

  Ook de derde editie staat SolarTech op beurs Solar Solutions, 15 en 16 april, EXPO Haarlemmermeer. We tonen onze systemen Energiedak en Multi Energy Panel. Op onze stand A6.7 vind u ook de mooiste dunne film panelen, geleverd door EigenEnergie.net Lees meer »
 • Multi Energy Panel getest op TU/Eindhoven

  Eigenlijk een mini Energiedak dat kan worden aangebracht achter elk bestaand of nieuw zonnepaneel. Hiermee ontstaat een PVT-paneel voor elektriciteit, warmte, koeling en warm tapwater: Multi Energy uit één Paneel! De TU/Eindhoven testte alles door... Lees meer »
 • Solartours 2014

  Ook dit jaar zal Energiedak® weer een flinke bijdrage leveren aan de Solartours, het reidende duurzaamheidscongres georganiseerd door RVO en SEAC. Lees meer »
 • Energiedak® op Ecobouw 2014

  23 - 25 september Jaarbeurs Utrecht. Bezoek ons op het Duurzaam Bouwen Plein, pal tegenover het Center Court waar de meest toonaangevende sprekers hun opwachting zullen maken. Registreer nu gratis via http://www.evisit.nl/registration/index/index/urlcode/s43cwag24/ Lees meer »
 • Energiedak op TV

  Zondag 25 mei werd in RTL-7 programma Ondernemend Nederland aandacht besteed aan ons Energiedak. Lees meer »
 • WenSDak gelanceerd

  De handtekeningen zijn gezet, een nieuw consortium is gecreerd. Met tien partners, waaronder TU/e en ECN, maken we deel uit van een uiterst serieuze zoektocht naar het ideale Warmte- en Stroom dak. Lees meer »
 • Het zal je maar gebeuren: dak gestolen!

  Ons Energiedak® bestaat uit een EPS collectorplaat met gepatenteerde aluminium vinplaatjes. Er zijn ook systemen op de markt die werken met koperleiding. Je zal maar op kantoor komen op maandag en je dak is weg! Lees meer »
 • Klimaatschil eindigt derde bij Energiesprong: Kantoor-vol-Energie

  Het Team !MPULS heeft na een spannende dag in het Singermuseum in Laren de Pitch gewonnen. Zij mogen zich Excellent Expertteam noemen. Klimaatschil werd derde... Lees meer »
 • Klimaatschil gelanceerd

  Begin 2014 is de Innovatiekring Klimaatschil definitief gestart: een samenwerkingsverband van producenten / leveranciers in de gebouwschil, incl. de vijfde gevel: het dak. Lees meer »
 • Waarom Energiedak® TPO dakbedekking adviseert...

  Energiedak® is een systeem, geen gewoon dak. Bij een systeem voor energiewinning hoort een hoogwaardige dakbedekking. Lees meer »
 • Samenwerking met Dubotechniek

  Tijdens de Energiebeurs 2013 werden door Ad van Rijsewijk en Alexander Schiebroek handtekeningen gezet onder een vergaande samenwerkingsovereenkomst tussen Dubotechniek en SolarTech-Energiedak® Lees meer »
 • Energiedak wint KIC InnoEnergy award

  Op 24-25 september werd in Frankfurt een European Matchmaking Event georganiseerd door KIC InnoEnergy. Tientallen pitches en de Eur 2.500,- hoofdprijs ging.... naar Energiedak®. Lees meer »
 • SolarTech SoloPanel SSP1 en SSP3

  Op onze stand 01.B060 tonen wij de sterk verbeterde uitvoering van ons systeem Energiedak®-Plus. Door toepassing van SoloPanel PV-laminaten is het energetisch vermogen met meer dan 50% toegenomen! Met 100 Wp per m² is het vermogen om energie op te wekken vergelijkbaar met kristallijn panelen Lees meer »
 • Energiedak® verkrijgt certificaat voor Duitse markt

  Met gepaste trots maken wij wereldkundig dat het Duitse testinstituut MFPA Leipzig een testcertificaat heeft afgegeven voor ons Energiedak®. Lees meer »
 • Nieuw: de Energiedak® Roofbooster

  Het idee is al een paar jaar geleden ontstaan, maar na veel rekenen en testen is hij sinds 2014 leverbaar: de Energiedak® Roofbooster. De verwachting was dat het rendement van het Energiedak® met de toepassing van een Roofbooster met 25% zou worden verhoogd. Nu blijkt dit ruimschoots te worden Lees meer »
 • Brochure AgentschapNL over zon-thermische systemen

  Onder aanvoering van AgentschapNL is een brochure ontwikkeld speciaal voor de sector van de energiedaken. De achterliggende gedachte is om aan opdrachtgevers ondubbelzinnig aan te geven wat wel en wat niet verwacht mag worden van een zonthermisch systeem voor op het dak. Lees meer »
 • Adviseurs die Energiedaken hebben voorgeschreven

  Hoewel we al jaren aan de weg timmeren, krijgen wij nog steeds de vraag of we al projecten hebben gerealiseerd (zie daarvoor onder Projecten) en wie ons al eens hebben voorgeschreven. Daarvan hebben we er eens een aantal op een rijtje gezet. Overtuigd? Lees meer »
 • CO2 meetlat registreert effect Energiedaken!

  Onze Energiedaken beperken de CO2-uitstoot. Wij weten hoeveel dit is per m2. Wij weten ook hoeveel m2 Energiedak® is aangelegd. En dus ook wat onze bijdrage is aan een verbeterd milieu. Elke dag weer. Zie de CO2-meetlat op pagina "Milieu". Lees meer »
 • Scoor GPR-punten met Energiedak®

  GPR Gebouw is een door W/E Adviseurs ontworpen meetsysteem. Volgens W/E Adviseurs scoort u door een Energiedak® toe te passen in GPR Gebouw (versie 4.1) maar liefst 11 punten voor gebruiksfunctie onderwijs. Voeg Energiedak® toe in paragraaf 1.2.4 en scoor evenveel punten als bij passieve Lees meer »
 • Energiedak® valt keer op keer in de prijzen

  Dat wij zelf nogal trots zijn op ons Energiedak® zal geen verbazing wekken, maar anderen hebben dat mede gestimuleerd. Het resultaat: meerdere innovatieprijzen zijn al toegekend aan ons baanbrekende product. Lees meer »
 • Internationale belangstelling

  En weer komt een buitenlandse delegatie het Energiedak®-Plus bekijken op het Christiaan Huijgens College, Eindhoven. Ditmaal vanuit India, een indrukwekkend gezelschap uit de duurzame bouwsector. Lees meer »
 • Hier Klimaatcampagne

  SolarTech is deelnemer van de Hier Klimaatcampagne. Lees meer »
Een CO2-neutrale website dankzij Protagonist